Om Eplehuset-stipendet
Formålet med stipendet er å bidra til å hjelpe talenter innen design, illustrasjon, foto, film, tekst eller programmering til å utvikle seg videre og realisere et kreativt prosjekt. Dette gjøres ved å tildele et stipend på 25.000 kroner og valgfrie Eplehuset-produkter til en verdi av 25.000 kroner til én heldig vinner. 

Stipendet omfatter også en workshop mellom mottakeren og en etablert kreatør på det aktuelle feltet. Stipend-mottakeren får i tillegg mulighet til å vise fram sitt prosjekt på en utstilling, konsert eller en annen arena tilpasset det kreative uttrykket, og i Eplehusets egne kanaler. Det er gratis å søke.

Juryering og valg av vinner
Søknadene behandles av en jury bestående av seks utvalgte kreatører som hver og en er suksessfulle innen sitt felt, samt representanter fra Eplehuset. Søknadene bedømmes etter kreativ kvalitet, dokumentert talent, originalitet, formidlingsglede, og prosjektets gjennomførbarhet innenfor stipendets rammer. Vi velger ut én stipend-mottaker. Vinneren kan være fra hvilken som helst av kategoriene design, illustrasjon, foto, film, tekst eller programmering.

Søknadsfrist: 12. juni

🍏 🏠 💰 🏆 🎉

Eirik Tillerli

Musikkprodusent

Med en unik blend av RnB, house og garage, sørger Eirik Tillerli for fulle dansegulv over hele verden med en av Norges største eksportvarer innen musikk, Loveless.

Eirik forteller hvilken vei stemningen skal. foto: akam1k3
Eirik forteller hvilken vei stemningen skal. foto: akam1k3

– Jeg vet ikke om jeg vil kalle meg musiker, for jeg kjenner så mange jævlig gode musikere, sier Eirik Tillerli. 

Med en unik blend av RnB, house og garage, sørger han i disse dager for fulle dansegulv over hele verden med en av Norges største eksportvarer innen musikk, Loveless. Han er også en av mesterhjernene bak det prisbelønte dj-kollektivet, Raw Juice. Om han ikke er musiker i ordets tradisjonelle forstand, snakker vi utvilsomt om en av Norges beste og mest anerkjente elektroniske produsenter, djer og artister.

Elefanten i rommet

Jakten på neste musikk-kick
– Onkelen min ga meg musikkprogrammet, Cubase, da jeg var fjorten, og jeg forstod plutselig at Macen kunne brukes til mer enn å lytte til musikk. Jeg kunne faktisk lage den selv også.  

Til tross for åpenbaringen, skulle det gå ytterligere fem år før fotballskoene ble byttet ut med tutorials. Atten år gammel ble Eirik kjent med Alexander Nerayo og etter mange ensomme timer foran macen med knoting og knotting, var DJ–kolletivet Raw Juice klart for å erobre norske klubber. 

Mange heftige basslinjer senere, traff Eirik og Filip Kollsete hverandre, og Klubb Loveless oppstod. Duoen er kåret til “Record of Week” hos britiske BBC 1 xtra, har signert platekontrakt med både Sony og Thrive Music, og fått tommelen opp fra anerkjente nettsteder som Earmilk, Discobelle og Selected. Du har vel hørt “Elephant” med Tomine Harket? Eller den nye "Real Thing" med Taet?

Raw Juice-gutta er kjent for stinn brakke, god musikk og friske visuals.
Raw Juice-gutta er kjent for stinn brakke, god musikk og friske visuals.
Hvis man vil trenge gjennom myldret må man tilby noe annet og nytt.
- Eirik Tillerli
Eirik i modus. Foto: Samuel John Ditta
Eirik i modus. Foto: Samuel John Ditta

Drivkraft

Hva driver deg?
– Følelser. Det er det som har drevet meg fra starten. At jeg blir så sykt gira av bra låter, korder og musikk. Lysten til å gjenskape den følelsen hos andre er en sterk drivkraft. Å få folk til å føle det man vil, å styre et dansegulv med musikk man velger eller har laget selv – det er et skikkelig kick.

Noen gode råd til andre, unge musikere?  
– Siden jeg har lært meg det aller meste selv, har det vært utrolig mye prøving og feiling, og i begynnelsen var jeg redd for å dele musikken jeg laga. Jeg tenkte at musikken måtte være topp med en gang. I ettertid ser jeg at jeg skulle vært mer åpen, involvere andre i prosjektene, dele, lære og samarbeide med bra folk. I tillegg er det viktig å skille seg ut. Å bruke det man først driter seg ut med til å skape noe som ikke er typisk. Det fine med teknologi, er jo at man kan gjøre alt selv. Ulempen er at veldig mange gjør det. Hvis man vil trenge gjennom myldret må man tilby noe annet og nytt.

Eirik fanget av Samuel John Ditta.
Eirik fanget av Samuel John Ditta.
Stemningen skal bare en vei. Opp.
Stemningen skal bare en vei. Opp.

Inspirerende reiser

Hva inspirerer deg?
– Inspirasjon finnes overalt og kan komme når som helst. Å snakke med folk, reise, lytte til ny musikk og konserter gir meg mange ideer. Med Loveless har jeg for eksempel reist mye i England. Den sterke musikk-kulturen der er sinnsykt inspirerende. Folk har fått klubbmusikk inn med morsmelka, så å si. Det er ikke drugsa eller det å være på byen som trekker folk til klubbene, det er den euforiske opplevelsen av å stå på et dansegulv og bli lost i musikken. Det er inspirerende.

En vanlig dag på jobben?
– En vanlig dag på jobben starter med en kopp kaffe ved pianoet hjemme. Jeg prøver å komme på kule akkordprogresjoner og melodier. Så tar jeg med resultatet til studio hvor jeg  prøver å utvikle musikken til noe særegent som formidler det jeg prøver å si.

Mål?
– Å kunne leve av dette har vært et mål i seg selv. Jeg har hatt mange deltidsjobber for å kunne drive med dette på heltid. Nå forandrer målene etter hvert som jeg oppnår dem. Å reise, spille og skape ny musikk er alltid et mål.

Eirik og Loveless-partner Filip fanget av Mohammad Ataey.
Eirik og Loveless-partner Filip fanget av Mohammad Ataey.

Eiriks verktøy

Eirik er mye på farten og er avhengig av å kunne lage musikk når som helst. Med en MacBook Pro, en iPad Air og en iPhone 6 i verktøykassa si er han i stand til å pumpe ut hits fra hvor som helst i verden.